Frukostfrallor

Recept av jejjaj

Recept: Frukostfrallor

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
5 dl  ljummet vatten
1 msk  salt
2 msk  olja
1 dl  mjölk
6 dl  dinkelsikt
6 dl  vetemjöl
Garnerin
  mjölk
  vallmofrön
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 4 kommentarer)

Gör klart allt på kvällen och låt jäsa i kylskåp över natten. Kan morgonen börja bättre?:)

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Total tid: 20 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnen, salt och olja rör till jästen löst sig. Tillsätt mjölken. Blanda i dinkelsikten och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Ta upp degen och arbeta den lätt dela den i 24 delar och lägg på plåt med bakplåtspapper. låt frallorna jäsa i kylskåp över natten.
  2. 2. På morgonen tar du fram frallorna och penslar dem med mjölken och strö över vallmofrön. sätt ugnen på 250grader och grädda frallorna i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen. Klara att servera!!

Serveringsförslag: marmelad och ost

Dryckestips: Mjölk eller kaffe

Skapat 2012-01-29 av jejjaj, 3332 visningar, 93 utskrifter. Källa: Hembakat(tidningen)

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
5 dl  ljummet vatten
1 msk  salt
2 msk  olja
1 dl  mjölk
6 dl  dinkelsikt
6 dl  vetemjöl
  mjölk
  vallmofrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.