Frukostbullar med kirskål

Recept av Anel-Nevs

Recept: Frukostbullar med kirskål

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Frukostbullar med kirskål!

Använd ditt ogräs i trädgården tidigt på våren att lägga i bl.a. bröddegen. Godast blir det med toppbladen av den spädaste kirskålen. Blir 20-26 bullar. Mindre bullar kan man äta till soppa.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: till frukost, till soppa, små kuvertbröd, örtbröd

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj kirskålen. Rensa bort stjälkar från späda kirskålsblad. De behöver inte förvällas. Smula ner jäst i degskålen. Rör ut jästen i kallt vatten. Tillsätt salt, olivolja och honung. Rör ner kirskål (hela bladen, ej mixade sönder) och rågsikt. Sist rör du ner vetemjöl, lite i taget tills degen är smidig.
  2. 2. Jäs 50-60 min. under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra delar. Dela sedan varje del till den bullstorlek som önskas, ca 6 st av varje del. Rulla till bullar och lägg på mjölad plåt. Låt jäsa ca 20 min. under bakduk. Grädda i uppvärmd ugn ca 15 min. Ev. penslar du dem med kallt vatten, när de är färdiga. Låt svalna under bakduk.

Skapat 2011-05-21 av Anel-Nevs, 1184 visningar, 44 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
5 dl  kallt vatten
2 msk  olivolja (el. annan matolja)
1 msk  (knappt) salt
1 msk  flytande honung
4 dl  kirskålsblad
5 dl  rågsikt
8 dl  till 9 dl vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.