Friterade ostron

Recept av Lotta

Recept: Friterade ostron

INGREDIENSER

portioner/st.
Remouladsås:
1 st  äggula
2 tsk  dijonsenap
1,5 dl  rapsolja
1 dl  finhackad pickles
2 msk  kapris
2 krm  salt
0,5 krm  cayennepeppar
Ostron:
20 st  ostron
2 st  ägg
4 st  skivor vitt bröd
1 dl  vetemjöl
1 dl  rapsolja
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Dubbelpanerade och friterade ostron som serevras med en kall remouladsås.

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Friterat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg äggula och dijonsenap i en skål. Vispa ner olja droopvis tills du får en majonnäs. Blanda ner pickles, kapris, salt och cayennepeppar. Ställ i kylskåpet.
  2. 2. Öppna och ta ut ostronen ur skalen. Låt rinna av på hushållspapper. Vispa upp äggen och finriv brödet. Ställ i ordning en skål med mjöl, en med uppvispade ägg och ett fat med rivet bröd.
  3. 3. Vänd ostronen först i mjöl, därefter i ägg och sist i rivet bröd. Hetta upp oljan i en kastrull och fritera 4-5 ostron i taget tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera tillsammans med såsen.

Skapat 2009-02-10 av Lotta, 1226 visningar, 9 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  äggula
2 tsk  dijonsenap
1,5 dl  rapsolja
1 dl  finhackad pickles
2 msk  kapris
2 krm  salt
0,5 krm  cayennepeppar
20 st  ostron
2 st  ägg
4 st  skivor vitt bröd
1 dl  vetemjöl
1 dl  rapsolja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.