Friterad fisk med annan sås

Recept av gullpulla

Recept: Friterad fisk med annan sås

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  fiskfile'er
  olja till fritering
Frityrsmet
3 dl  mjöl
2 dl  öl
1 dl  mjölk
3 st  ägg, inte för stora
1 tsk  bakpulver
  salt
  peppar
Såsen
1 dl  majonnäs
0,5 st  röd chilifrukt
1 msk  kapris
1 st  citrongräs på burk
2 st  ägg
0,5 msk  dijongsenap, annars Slotts vanliga
  salt + peppar
1 burk  pickles (om man har hem(ma)
2 st  ansjovisfile'er (små)
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Fisk, potatis och sås. En hel del arbete, men värt allt besvär.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Friterat
Förberedelser: 30 min.
Tillagningstid: 45 min.
Total tid: 75 min.
Etiketter: Inte särskilt snabbt, men gott.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Kör alla ingredienser till såsen i mixer, tills det blir nästan slätt. Smaksätt med grovmalen peppar. Salt kanske inte behövs pga ansjovisen.
  2. 2. Gör frityrsmeten, genom att röra ihop mjöl och bapulver. Tillsätt mjölken och ölet och äggen. Vispa smeten slät.
  3. 3. Ta fram en bred gryta eller traktörpanna och häll upp olja. Hetta upp till ca 180-190 grader. Doppa flie'erna i smeten och fritera 2 i taget om de får rum, annars 1. De ska bli gyllenbruna. Ta upp och lägg dem att rinna av på hushållspapper.
  4. 4. Servera med friterad potatis och gröna ärter, citron och såsen du gjort. Jag la till några friterade räkor och några färska. Öl till är gott, eller vatten.

Serveringsförslag: Friterad potatis, pommes eller kokt potatis. Mos passar också. Och sallad.

Dryckestips: Vaten eller öl.

Skapat 2012-04-17 av gullpulla, 865 visningar, 26 utskrifter. Källa: Lite tidning, mera mitt.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  fiskfile'er
  olja till fritering
3 dl  mjöl
2 dl  öl
1 dl  mjölk
3 st  ägg, inte för stora
1 tsk  bakpulver
  salt
  peppar
1 dl  majonnäs
0,5 st  röd chilifrukt
1 msk  kapris
1 st  citrongräs på burk
2 st  ägg
0,5 msk  dijongsenap, annars Slotts vanliga
  salt + peppar
1 burk  pickles (om man har hem(ma)
2 st  ansjovisfile'er (små)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.