Franska Macarons

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Franska Macarons

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 2.5/5 (6 röster, 6 kommentarer)

Trendiga Macarons, som smälter i munnen. Jag gjorde de här kakorna och de gick åt med en gång-jag får göra en större sats nästa gång...

Typ: Kakor
Kök: Frankrike
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Arbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan, först med händerna och när smeten blir lite lösare med en gaffel. Blanda i 50 g florsocker.
  2. 2. Vispa den andra äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke. Tillsätt 50 g florsocker lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.
  3. 3. Vänd ner äggviteskummet lite i taget i mandelmassan. Blanda några droppar hushållsfärg och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. 4. Spritsa ut rundlar stora som femkronor på två plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten ca 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda kakorba i nedre delen av ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från papperet.
  5. 5. Finhacka chokladen. Mixa bären med en mixerstav eller i matberedare. Koka upp bärn med grädden i en liten kastrull. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna i rumstemperatur över natten eller i kylen ca 30 minuter.
  6. 6. Spritsa bärkräm på¨hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna. Kakorna håller 3-4 dagar i rumstemperatur, men det går också bra att frysa dem.
  7. 7. Ps: Färga kakorna så att de matchar fyllningen. På bilden har jag färgat med blå hushållsfärg till blåbär.
  8. 8. Fakta: Det klassiska sättet att göra macarons är med malen mandel, neb i hemmaköket är det enklare att använda mandelmassa. Det ger dessutom ett bättre resultat. En Macaron är ett traditionell fransk bakverk, ursprungligen från Nice i departementet Meurthe-et-Moselle i norsöstra frankrike.

Skapat 2009-05-09 av Catarina Algotsson, 16602 visningar, 110 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  äggvita (1 + 1)
150 gram  mandelmassa av fin sort gärna 50% mandel och 50% socker
100 gram  florsocker (1½ dl) (50 g + 50 g )
  karamellfärg (några droppar)
125 gram  vit choklad
0,5 dl  Svarta vinbär, blåbär, hallon, lingon eller tranbär (färska eller frysta och tinade)
2 msk  vispgrädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.