Fransk getostsallad

Recept av Mamma Mat

Recept: Fransk getostsallad

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

En riktig klassiker nere på franska Rivieran, och lika gott som lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött på kvällen. Rosévin till är ett bra komplement. Jag brukar lägga avokado på toppen, eftersom jag tycker det är så himla gott.

Typ: Sallad
Kök: Frankrike
Tillagning: Övrig
Etiketter: sallad getost Frankrike lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj salladen och fördela på fyra tallrikar. Lägg den finhackade rödlöken och de klyftade tomaterna ovanpå.
  2. 2. Skär baguetten i 12 smala skivor och lägg en bit getost på varje skiva. Rosta i ugnen i tills baguetteskivorna börjar bli lite bruna i kanterna och osten mjuk (utan att bli rinnig).
  3. 3. Blanda olivolja, rödvinsvinäger och flingsalt. Skeda en lagom mängd ovanpå grönsakerna.
  4. 4. Fördela baguetteskivorna, 3 st per tallrik.
  5. 5. Toppa med oliver.

Skapat 2008-06-15 av Mamma Mat, 4170 visningar, 17 utskrifter. Källa: http://www.mammamat.blogg.se

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 påse  färdig sallad (t ex Medelhavsmix)
0,5 st  rödlök finhackad
4 st  tomater, klyftade
1 dl  goda svarta oliver
0,5 st  baguette
1 paket  getost à 200 gram
2 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
1 krm  flingsalt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.