Fläskpannkaka

Recept av Fenja jonsson

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Klassiskt recept på fläskpannkaka. Enkelt och rationellt gör du många portioner.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt på ugnen. Gör först pannkakssmeten:Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Vispa ned mjölken lite i sänder för att få klimpfri smet.Vispa därefter ner äggen. Tärna fläsket om du inte köpt färdigtärnat.Bryn fläsket lätt i stekpanna och häll över i den smörjda långpannan. Häll därefter pannkakssmeten över fläsket och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills den fått gyllengul färg. Skär fläskpannkakan i bitar och servera.

Serveringsförslag: lingnonsylt

Dryckestips: mjölk

Skapat 2009-03-23 av Fenja jonsson, 15963 visningar, 64 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
0,5 tsk  salt
6 dl  mjölk
3 st  ägg
200 gram  rimmat eller rökt fläsk i tärningar .
1 msk  flytande smör till smörjning av långpanna .


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.