Fläskfilégryta - en sötsur kinagryta

Recept av duston

Recept: Fläskfilégryta - en sötsur kinagryta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Fläskfilégryta - en sötsur kinagryta!

Receptet har jag fått av Gunilla Myrin 1970-talet. Jag tror att receptet är ett av de första som kom när Kinamat blev populärt i Sverige. Jag har alltid lyckats med denna maträtt, som vi tycker smakar mycket gott.

Typ: Huvudrätt
Kök: Kina
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 40 min.
Etiketter: Fläskfilé, Billig festmat, alltid uppskattad av min gäster

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ta fram en 3 liters plastpåse, stekgryta av järn eller wok-panna, stekspade, slev och en beredningsskål.
  2. 2. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka bitar. Lägg i fläskfilé-skivorna, vetemjöl, salt och vitpeppar i plastpåsen. "Snurra" runt plastpåsen tills alla köttbitarna är panerade med vetemjölet. Ställ undan de panerade köttbitarna..
  3. 3. Skala och skiva lök och morötter. Skär paprikan i strimlor. Lägg ingredienserna i en skål.
  4. 4. Värm matoljan i stekgrytan och bryn köttet väl runt om. Häll i grönsakerna och ananasringar. Låt grönsakerna bryna en kort stund.
  5. 5. Späd med soja, ananasspad, tomatpuré och äppelcidervinäger. Späd med vatten tills köttet och grönsakerna knappt är täckta. Mängden vatten kan anpassas efter hur stark smak man vill ha. Späd med vatten tills grönsakerna är knappt täckta. Späd i omgångar så att det inte blir för mycket vätska i grytan
  6. 6. Låt ingredienserna koka ca 15 minuter.
  7. 7. Häll i socker och smaka av med tabasco. Red av "såsen" med majsenaredning

Serveringsförslag: Servera med Jasminris

Dryckestips: Rött vin men vatten eller öl passar också

Skapat 2012-07-24 av duston, 3670 visningar, 126 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  fläskfilé
4 msk  vetemjöl
0,5 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
6 st  morötter
2 st  röda paprikor
2 st  gula lökar medelstora
5 msk  matolja / olivolja
225 gram  ananasskivor
3 msk  soja (kinesisk) (Pearl River Bridge)
1 dl  tomatpuré
1 dl  äppelcidervinäger
1 msk  fruktsocker (2 tsk rörsocker)
0,5 dl  vatten
1 msk  majsenaredning - brun
  tabasco efter egen smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.