Fläskfilé i grönpepparsås

Recept av Husmusen

Recept: Fläskfilé i grönpepparsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.7/5 (11 röster, 5 kommentarer)

På kalas hos mina föräldrar får vi ibland den här rätten.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn bitarna lätt i lite smör och salta. Placera skivorna i en en gryta medan såsen lagas.
  2. 2. Stek löken mjuk och glansig i stekpannan tillsätt mjöl, grönpeppar, buljongtärning, mjölk, vatten och creme fraiche. Låt såsen koka samman någon minut.
  3. 3. Häll över såsen på köttet och låt allt koka tills köttet blir genomkokt (ca 15-20 min).

Serveringsförslag: Servera med hasselbackspotatis, potatisklyftor eller ris.

Skapat 2009-03-12 av Husmusen, 18260 visningar, 1352 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  fläskfilé
2 msk  gul lök, finhackad
2 msk  grönpeppar
2 msk  mjöl
1 st  buljongtärning, kött eller grönsak
2 dl  creme fraiche (eller grädde)
1 dl  vatten
1,5 dl  mjölk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.