Fläskfilé baconbus.

Recept av Queen-Ingela

Recept: Fläskfilé baconbus.

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (101 röster, 53 kommentarer)

God gratäng med fläskfilé, svamp och bacon och en god sås. Själv är jag väldigt förtjust i såsen så jag brukar göra lite extra sås. Själv brukar jag även använda färska champinjoner.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
  2. 2. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
  3. 3. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen
  4. 4. Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.

Skapat 2008-10-21 av Queen-Ingela, 88326 visningar, 15534 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  fläskfilé
3 st  tomater
1 paket  bacon
1 burk  champinjoner (stor), godast är med färska
3 dl  grädde, cirka
2 msk  sötstark senap
1 st  vitlöksklyfta
1 st  Kalvfond efter smak
3 dl  riven ost, cirka


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.