Flamländsk ost- och skinkgratäng

Recept av Byhäxan

Recept: Flamländsk ost- och skinkgratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (5 röster, 1 kommentarer)

Här kan man använda rester av julskinka! En god och festlig smårätt. Kan göras i pajskal också, men detta är klar enklare!

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Rester av julskinka, julskinka, rökt skinka, rester, ostgratäng, ostpaj, skinkpaj, skinkgratäng, paj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Skär bort kanterna från brödet och lägg i en smord ugnsfast form.
  3. 3. Skär ost och skinka i små tärningar och lägg på brödet. Lägg osten överst.
  4. 4. Blanda ihop äggstanningen och häll den över. Peta till osten och skinkan så det fördelar sig någorlunda jämnt i formen.
  5. 5. Grädda tills äggstanningen är fast, ca 30 minuter. Om ytan blir för mörk, lägg en bit folie löst över på slutet.

Serveringsförslag: Servera en grönsallad till.

Dryckestips: Mjölk, öl, vatten

Skapat 2008-01-06 av Byhäxan, 5918 visningar, 126 utskrifter. Källa: Meny + egen variation

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  skivor formbröd, eller så det täcker bottnen på formen
250 gram  smakrik ost
200 gram  kokt skinka
2,5 dl  standardmjölk eller tunn grädde
3 st  stora ägg
0,5 tsk  salt (knappt)
1 nypa  vitpeppar
1 tsk  paprikapulver
2 msk  senap, gärna grovmalen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.