Fläskfile med basilikadressing

Recept av gudrun

Recept: Fläskfile med basilikadressing

INGREDIENSER

portioner/st.
600 gram  fläskfile
Dressing
1 st  liten gul lök
2 st  vitlöksklyftor
25 gram  soltorkade tomater
1 näve  färsk basilika
0,5 dl  olivolja
0,5 dl  balsamvinäger
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 2 kommentarer)

Praktisk bjudrätt som blir bättre om den får stå några timmar före servering.Servera gärna med Läcker Potatispaj(se recept).

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 125°.
  2. 2. Bryn fläskfilen runt om i en stekpanna.Salta och peppra.Lägg köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer i tjockaste delen.
  3. 3. Stek till termometern visar 65°-70°.Det tar ungefär 30-40 minuter.Låt köttet kallna.
  4. 4. Så här långt kan man förbereda dagen innan eller på morgonen samma dag,som köttet ska ätas.Gör också i ordning dressingen,som hälls över köttet några timmar innan servering.
  5. 5. Dressing:Hacka lök,vitlök och tomater.Strimla basilikan.Blanda alla ingredienserna.Smaka av med salt och peppar.Häll dressingen över köttet i god tid.
  6. 6. Garnera med basilikablad.

Serveringsförslag: Läcker Potatispaj

Skapat 2008-07-11 av gudrun, 4012 visningar, 119 utskrifter. Källa: Annica 2007

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  fläskfile
1 st  liten gul lök
2 st  vitlöksklyftor
25 gram  soltorkade tomater
1 näve  färsk basilika
0,5 dl  olivolja
0,5 dl  balsamvinäger


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.