Flädersaft med kanel

Recept av Mamma Mat

Recept: Flädersaft med kanel

INGREDIENSER

portioner/st.
30 st  blomklasar av fläder
3 st  stora citroner, helst ekologiska
1,5 liter  vatten
1,5 kg  socker
50 gram  citronsyra
4 st  kanelstänger
Betyg: Bli först med att betygsätta Flädersaft med kanel!

Hemmagjord flädersaft smakar verkligen sommar och här kommer ett recept som jag brukar lagar efter. Saften håller sig bäst i frysen, så jag fryser in den i väldiskade små PET-flaskor. På så sätt har vi sommarsmaker att plocka fram året om.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: fläder saft flädersaft kanel

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg blomklasarna i ett kärl som kan rymma minst 5 liter.
  2. 2. Borsta citronerna noga i varmt vatten och skär dem i tunna skivor. Lägg dem sedan tillsammans med fläderblommarna i kärlet.
  3. 3. Koka upp vatten och rör ner socker och citronsyra.
  4. 4. Häll den heta vätskan över fläderblommarna och citronerna. Lägg ner kanelstängerna och täck kärlet med lock.
  5. 5. Låt saften stå svalt i tre till fyra dagar. Rör gärna om en gång per dag.
  6. 6. Sila saften och häll upp den i flaskor som diskats noga.

Skapat 2008-07-24 av Mamma Mat, 2455 visningar, 33 utskrifter. Källa: http://www.mammamat.blogg.se

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

30 st  blomklasar av fläder
3 st  stora citroner, helst ekologiska
1,5 liter  vatten
1,5 kg  socker
50 gram  citronsyra
4 st  kanelstänger


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.