Fläderblomsorbet

Recept av Fiffiga Fia

Recept: Fläderblomsorbet

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Fläderblomsorbet!

Frisk och läskande god sommar efterrätt.Det tar lite tid att göra men samtidigt kan du förbereda desserten i god tid

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: sorbet, fläderblom, fläder, dessert, vitt vin

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda saft och vin i en bunke. Frys blandningen ett par timmar. Rör i den då och då så att det blandas väl. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda det med saftmassan. Frys på nytt till sorbeten är klar. Det tar ca 2 timmar. Rör upp sorbeten strax innan du ska servera den. Skeda upp den i höga vinglas eller portionsskålar.

Serveringsförslag: toppa med gärna med bär tex jordgubbar, hallon, ananas och ringla lite chokladsås över.

Dryckestips: Dessert vin el likör

Skapat 2009-06-08 av Fiffiga Fia, 969 visningar, 17 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  utspädd fläderblomssaft
1 dl  vitt vin
1 st  äggvita


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.