Fläder och Jordgubbstårta med chokladbotten

Recept av JJohansson

Recept: Fläder och Jordgubbstårta med chokladbotten

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

Frusen fläder- & jordgubbstårta på chokladbotten!

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Tillagningstid: 90 min.
Total tid: 240 min.
Etiketter: Efterrätt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Kör kakor med smör i en mixer till en smulig massa. Klä en pajbotten med chokladmuslorna. Ställ formen i frysen en stund.
  2. 2. Kör jordgubbar, flädersaft, florsocker, och yoghurt i mixern till en jämn smet. Vispa grädden. Vispa äggvitotna styvt.
  3. 3. Vänd ner grädde och de vispade äggvitorna med stora luftiga tag jordgubbsblandningen, lägg lite plastfolie på ovansidan och frys i ett par timmar.
  4. 4. Snoppa och klyfta jordgubbarna. Marinera dem en stund i flädersaft. Dekorera tårtan med de marinerade jordgubbar och fläderblommor.

Serveringsförslag: frukt och bär

Skapat 2011-11-22 av JJohansson, 1064 visningar, 14 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 paket  chokladkakor
75 gram  kallt smör i små kuber
500 gram  frysta jordgubbar
1 dl  koncentrerad flädersaft
1 dl  florsocker
2 dl  matyogurt
3 st  äggvita
2 dl  vispgrädde
  dekoration
0 liter  färska jordgubbar
0 dl  flädersaft
7 st  Fläderblommor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.