Fisksoppa

Recept av Lindbergskan

Recept: Fisksoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Matig och snabblagad soppa.

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp vattnet med buljongtärningen. Tärna potatisarna och låt koka i vattnet 5-6 min. Tärna fisken och lägg i kasrullen.
  2. 2. Häll i tomaterna. Skiva purjolöken och lägg i, koka 10-15 minuter. Krydda ed citronpeppar och aromat.
  3. 3. Rör sist i creme fraichen och toppa om ni vill med lite räkor.

Serveringsförslag: Gärna ett gott bröd

Dryckestips: Vitt vin

Skapat 2007-11-12 av Lindbergskan, 10664 visningar, 85 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 liter  vatten
1 st  fiskbuljongtärning
5 st  stora potatisar
400 gram  torsk eller annan vit fisk. (fryst block funkar oxå)
1 burk  krossade tomater (400gr)
1 st  purjolök
1 burk  crème fraiche
100 gram  skalade räkor om man vill
1 tsk  citronpeppar (ta efter egen smak)
1 tsk  aromat (ta efter egen smak)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.