Fisksoppa med fänkål och apelsin

Recept av Box

Recept: Fisksoppa med fänkål och apelsin

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  Torskfiléer
2 st  gula lökar
2 st  vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
8 dl  fiskbuljong
1 paket  krossade tomater, 500g
1 tsk  fänkål (stött)
1 st  apelsin
  salt
  cayennepeppar
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Soppa som får en liten citrusaktig smak tack vare apelsinen. Färdig på under 30 minuter.

Typ: Soppa
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär fisken i kuber, ca 2 x 2 centimeter.
  2. 2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en kastrull.
  3. 3. Tillsätt buljongen, tomater och fänkål. Låt det sjuda under lock ca 10 minuter.
  4. 4. Skölj apelsinen, riv av skalet och pressa ur saften. Tillsätt fisken occh apelsinsaften i kastrullen och sjud 3-5 minuter.
  5. 5. Rör ner apelsinskalet.
  6. 6. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Serveringsförslag: Matyoghurt, bröd

Skapat 2012-02-22 av Box, 469 visningar, 12 utskrifter. Källa: Månadens skörd

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  Torskfiléer
2 st  gula lökar
2 st  vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
8 dl  fiskbuljong
1 paket  krossade tomater, 500g
1 tsk  fänkål (stött)
1 st  apelsin
  salt
  cayennepeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.