Fisksoppa med apelsinaioli

Recept av Lotta

Recept: Fisksoppa med apelsinaioli

INGREDIENSER

portioner/st.
400 gram  färsk lax
400 gram  gös
1 tsk  salt
2 burkar  musslor á 225 g
400 gram  potatis
1 st  fänkål
1 st  gul lök
2 st  vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1 tsk  torkad timjan
0,5 tsk  hela fänkålsfrön
200 gram  rostad paprika
400 gram  passerade tomater
2 dl  torrt vitt vin
1 msk  hummerfond
1,5 liter  vatten
2 st  hönsbuljongtärningar
2 dl  creme fraiche
1 dl  pressad apelsin
Aioli
3 st  äggulor
1 st  pressad vitlöksklyfta
2 tsk  vitvinsvinäger
3 dl  rapsolja
4 krm  salt
1 tsk  finrivet apelsinskal
Betyg: 2.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Annorlunda aioli smaksatt med apelsin piffar till denna soppa.

Typ: Soppa
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa ihop äggulor, vitlök och vinäger. Tillsätt olja lite i taget under kraftig vispning. Smaka av med salt och apelsinskal. Täck över och ställ kallt till servering.
  2. 2. Skala och tärna potatisen. Ansa fänkålen och skär den i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, fänkål och gul lök i en vid kastrull i ca 5 minuter.
  3. 3. Tillsätt vitlök, timjan och fänkålsfrön. Fräs ytterligare 2-3 minuter under omrörning. Grovhacka parikan. Blanda ner paprika, tomater, vin, fond, vatten, buljongtärningar och salt. Sjud på svag värme i ca 30 minuter. Mixa med mixerstav och tillsätt creme fraiche och apelsinsaft.
  4. 4. Skär fisken i mindre bitar. Häll av spadet från musslorna. Vänd ner fisk och musslor i soppan. Sjud försiktigt i ca 2 minuter. Smaka eventuellt av med mera salt. Servera med aioli och ett gott bröd.

Skapat 2009-08-02 av Lotta, 2871 visningar, 35 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  färsk lax
400 gram  gös
1 tsk  salt
2 burkar  musslor á 225 g
400 gram  potatis
1 st  fänkål
1 st  gul lök
2 st  vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1 tsk  torkad timjan
0,5 tsk  hela fänkålsfrön
200 gram  rostad paprika
400 gram  passerade tomater
2 dl  torrt vitt vin
1 msk  hummerfond
1,5 liter  vatten
2 st  hönsbuljongtärningar
2 dl  creme fraiche
1 dl  pressad apelsin
3 st  äggulor
1 st  pressad vitlöksklyfta
2 tsk  vitvinsvinäger
3 dl  rapsolja
4 krm  salt
1 tsk  finrivet apelsinskal


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.