Fisksoppa à la Byhäxan

Recept av Byhäxan

Recept: Fisksoppa à la Byhäxan

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.1/5 (28 röster, 18 kommentarer)

Fantasisoppa från början, nu blir den godare för var gång. Broccoli, fänkål, och annat smått och gott ger den sin karaktär. Blanda gärna lax med vit fisk. Mängderna är inte absoluta, kan ökas eller minskas efter tillgång och smak.

Typ: Soppa
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: LCHF, torskfilé, laxfilé, fest, förrätt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär moroten i slantar. Dela broccolin i köttbullsstora bitar. Skär fänkålen (stammen också) i små bitar. Dela fisken (som ska vara helt tinad) i ca 2 cm stora bitar.
  2. 2. Hetta upp oljan i en stor kastrull, fräs (bryn inte) lök, vitlök, morötter och fänkål några minuter. Lägg i broccolin och saffran/gurkmeja och rör om.
  3. 3. Smula i buljongtärningarna, häll på kokhett vatten och grädde och rör om igen.
  4. 4. Låt puttra under lock 8-9 minuter. Smaka sen av med salt och cayennepeppar. Eventuellt kan man smula ner ytterligare 1/2 buljongtärning.
  5. 5. Lägg sen i fiskbitarna. Om några bitar är större lägger man i dem först och låter sjuda någon minut innan de mindre får följa med. Koktid för fisken ska vara 4 minuter - allra högst fem.
  6. 6. Om man vill piffa upp med skaldjur lägger man i dem när soppan är färdig och man tagit av den från plattan - de får inte koka.
  7. 7. Servera gärna med en klick aioli och västerbottenmuffins (se recept).

Dryckestips: Allt utom läsk, saft och kaffe

Skapat 2009-03-10 av Byhäxan, 8901 visningar, 280 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

800 gram  fiskfilé, gärna blandad
200 gram  broccoli
1 st  gul lök
100 gram  färsk fänkål
1 st  morot
2 st  vitlöksklyftor
2 msk  olja
2 paket  saffran (kan bytas mot 1 tsk gurkmeja)
0,75 liter  vatten
8 dl  grädde, blanda gärna med crfeme fraiche)
3 st  fiskbuljongtärningar
  salt och cayennepeppar att smaka av med
  färska räkor, musslor, andra skaldjur ca 2 dl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.