Fiskgratäng med dill och citron

Recept av godaremat

Recept: Fiskgratäng med dill och citron

INGREDIENSER

portioner/st.
5 st  portioner potatismos (ca 1 liter)
2 st  ägg
600 gram  fiskfilé, (pangasius, alaska pollock eller liknande)
1 st  salt
1 st  vitpeppar
Sås
50 gram  smör
3 msk  vetemjöl
4 dl  mjölk
1 kruka  färsk dill
1 st  saften av 1 citron
1 st  salt
1 st  vitpeppar
Betyg: 4.0/5 (20 röster, 8 kommentarer)

Vardagsrätt som trots sin enkelhet är riktigt god...

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda potatismoset med äggen. Spritsa längs med kanten av en smord ugnssäker form. Blir det mos över bred den över bottnen av formen.
  2. 2. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i formen.
  3. 3. Smält smöret och rör ut vetemjölet i det. Tillsätt mjölken och koka upp. Låt sjuda någon minut så såsen tjocknar.
  4. 4. Finhacka dillen och pressa citronen. Tillsätt dill och citronsaft till såsen. Häll såsen över fisken i formen.
  5. 5. Gratinera mitt i ugnen vid 200° i cirka 40 minuter.
  6. 6. Servera med en grön sallad, ett syrligt fullkornsbröd och en god ost.

Skapat 2008-09-04 av godaremat, 28498 visningar, 283 utskrifter. Källa: http://www.godaremat.se/

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  portioner potatismos (ca 1 liter)
2 st  ägg
600 gram  fiskfilé, (pangasius, alaska pollock eller liknande)
1 st  salt
1 st  vitpeppar
50 gram  smör
3 msk  vetemjöl
4 dl  mjölk
1 kruka  färsk dill
1 st  saften av 1 citron
1 st  salt
1 st  vitpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.