Fint kryddat brytbröd

Recept av Birgitta Sjöberg

Recept: Fint kryddat brytbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
2 msk  soltorkade tomater
25 gram  jäst
2 msk  olivoja
2 dl  vatten
75 gram  fetaost
4 dl  vetemjöl
Pensling och garnering
2 msk  olivoja
2 msk  finhackad rosmarin
1 msk  flingsalt
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Bakas i långpanna, perfekt till storbjudning.Gör gjärna dubbel sats.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Finhacka tomaterna. Blanda ut jästen med oljan och 2 msk fingervarmt vatten i en bunke.
  2. 2. Smula ner fetaosten, tillsätt tomaterna och resten av det ljumma vattnet och rör om.
  3. 3. Blanda ner vetemjölet, lite i taget under omröring. När degen börjar släppa lite från kanterna, ta upp den och knåda degen smidig på arbetsbänken. Låt jäsa i bunken under bakduk ca 40 min.
  4. 4. Ta upp degen, kavla ut den till ca 2 cm tjocklek och lägg på en bakpappersklädd plåt. Dela degen i portionsbitar med en vass kniv men skär inte helt igenom Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. 5. Pensla ytan med olja och strö lite rosmarin och grovt salt över. Grädda brödet i ugnen ca 25 min.

Skapat 2009-01-27 av Birgitta Sjöberg, 4070 visningar, 81 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 msk  soltorkade tomater
25 gram  jäst
2 msk  olivoja
2 dl  vatten
75 gram  fetaost
4 dl  vetemjöl
2 msk  olivoja
2 msk  finhackad rosmarin
1 msk  flingsalt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.