Festlig risrätt

Recept av Malin Stoltz

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Min mammas paradrätt.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: festligt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. 2. Lägg det kokta riset i en smord ugnsfast form.
  3. 3. Blanda riset med champinjoner, tonfisk och räkor.
  4. 4. Separera äggulan från vitan. Spara båda. Vispa grädden, rör ner majonnäsen och de 3 äggulorna.
  5. 5. Vispa äggvitorna till skum.
  6. 6. Blanda samman grädde/äggula/majjo med äggviteskummet.
  7. 7. Häll såsen över risblandningen och strö över riven ost.
  8. 8. Gratinera till gyllene färg i ca 10 minuter.

Serveringsförslag: sallad

Dryckestips: öl, cider, sockerdricka, vitt vin

Skapat 2007-12-17 av Malin Stoltz, 3681 visningar, 17 utskrifter. Källa: mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4,5 dl  kokt ris
2 burkar  champinjoner på burk (400g/230g)
2 burkar  tonfisk i vatten
200 gram  skalade räkor(räkor på burk i saltlag går bra)
3 dl  vispgrädde
3 dl  majonnäs
3 st  ägg
2 dl  riven ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.