Färspanna med vitkål

Recept av GOE

Recept: Färspanna med vitkål

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  köttfärs
1 st  gul lök
350 gram  vitkål
2 st  morötter
1 st  röd paprika
1,5 dl  Köttbuljong
2 msk  hackad persilja
1 msk  kinesisk soja
1 tsk  paprikapulver
1 tsk  oregano
  salt och peppar, samt smör till stekning
Betyg: 4.5/5 (16 röster, 14 kommentarer)

Lättlagat, snabbt och gott. Kan ätas som den är eller med kokt potatis till.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär vitkålen i strimlor.
  2. 2. Grovriv morötterna och strimla paprikan.
  3. 3. Skär löken i halvor och skiva den sedan.
  4. 4. Fräs köttfärsen i smör och tillsätt sedan löken och grönsakerna som får fräsa med en stund.
  5. 5. Häll över köttbuljong och låt puttra ca 5 min.
  6. 6. Smaksätt med persilja, soja, paprikapulver, oregano, salt och peppar.

Serveringsförslag: Ät färspannan som den är med tomater och gurka och ev. kokt potatis.

Skapat 2009-08-11 av GOE, 7702 visningar, 367 utskrifter. Källa: HJ 2005

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  köttfärs
1 st  gul lök
350 gram  vitkål
2 st  morötter
1 st  röd paprika
1,5 dl  Köttbuljong
2 msk  hackad persilja
1 msk  kinesisk soja
1 tsk  paprikapulver
1 tsk  oregano
  salt och peppar, samt smör till stekning


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.