Farmors lingonsylt

Recept av Siwa

Recept: Farmors lingonsylt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Fantastiskt god sylt som blir fast å fin.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 45 min.
Etiketter: snabb, hållbar, gammeldags, god

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj lingonen i ett durkslag och häll i kastrull.
  2. 2. Koka lingonen i 15 min, rör från botten så att det inte bränner fast och skumma väl.
  3. 3. Tag från plattan och rör i strösockret.
  4. 4. Låt stå för att kallna och rör i sylten då och då.
  5. 5. Sylten hälls sedan upp ljummen i glasburkar sköljda i Atamon. (1 dl varmvatten och 2 tsk Atamon.) Förvaras svalt och mörkt. Sylten går också bra att frysa i plastburkar.

Skapat 2011-02-17 av Siwa, 10355 visningar, 94 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  rensade lingon frysta el färska
7 dl  strösocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.