Fänkål med kapris och oliver

Recept av Maja

Recept: Fänkål med kapris och oliver

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

I Italien får man ofta grönsaker i tillagad form istället för ris, potatis eller pasta till köttbiten. Det här är gott t.ex. till kycklingfié.

Typ: Vegetarisk
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ansa fänkålen och skär den i klyftor eller skivor. Stek i en stekpanna 2-3 min på varje sida i olivolja så att den får lite färg.
  2. 2. Lägg över i en ugnsfast form. Strö över kapris, oliver, vitlöks- och tomathack, citronskal. Häll i buljongen och balsamvinägern.
  3. 3. Ringla över lite olivolja och strö på lite havssalt och peppar. Kör i 200 grader i ca 15 min.
  4. 4. Strö över dillen. Kan ätas som liten vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till stekt kycklingfilé.

Dryckestips: Gärna ett fruktigt italienskt vin

Skapat 2007-12-14 av Maja, 4226 visningar, 431 utskrifter. Källa: Variant av Allt om Mat nr 16 2005

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  fänkål ca 500 g
1 msk  kapris , avrunnen
2 klyftor  vitlök, finhackad
10 st  svarta kalamataoliver
1 tsk  riven citronskal
1 msk  finhackade soltorkade tomater
1 msk  olivolja
1 dl  hönsbuljong eller grönsaksbuljong
1 msk  balsamvinäger


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.