Fågel i vin

Recept av Lotta

Recept: Fågel i vin

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  kycklingar
1 st  gul lök
3 st  morötter
1 st  purjolök
60 gram  smör
125 gram  rökt sidfläsk
1 flaska  rödvin
1,5 st  lagerblad
0,5 tsk  svartpeppar
1,5 tsk  timjan
0,5 tsk  rosmarin
2 st  vitlöksklyftor
0,25 st  citron, skalet
10 st  schalottenlök
300 gram  champinjoner
3 msk  vetemjöl
1 dl  vatten
  persiljestjälkar plus persilja att garnera med
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 1 kommentarer)

Heter ju inte så men jag älskar att döpa om saker så...

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och stycka varje kyckling i 8 delar. Skär fläsket i strimlor. Skala löken och grovhacka den. Skala morötterna och strimla dem. Snitta, skölj och skiva purjolöken.
  2. 2. Bryn fågelbitarna, några i taget, i en del av fettet på inte alltför stark värme. Lägg över dem i en rymlig gryta. Stek fläsket knaprigt och lägg det åt sidan så länge. Fräs grönsakerna efter fläsket och lägg dem i grytan. Tillsätt vin, salt, kryddor, pressad vitlök, citronskal och persiljestjälkar.
  3. 3. Låt koka upp. Låt grytan koka under lock på svag värme i 15–25 minuter. Skala under tiden schalottenlöken. Borsta och dela svampen i mindre delar. Lägg den i stekpannan och låt det mesta av vätskan koka bort innan du lägger i lite fett.
  4. 4. Fräs svampen och schalottenlöken och lägg ned dem i grytan. Häll på lite svampspad eller vatten. Lägg också i det brynta fläsket. Tag eventuellt upp persiljestjälkarna. Låt koka i ca 10 minuter.
  5. 5. Rör ut mjölet med vattnet. Blanda ner det i grytan och låt den koka i ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Klipp över rikligt med persilja. Servera med kokt ris eller potatis och en blandsallad.

Skapat 2011-06-04 av Lotta, 718 visningar, 22 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  kycklingar
1 st  gul lök
3 st  morötter
1 st  purjolök
60 gram  smör
125 gram  rökt sidfläsk
1 flaska  rödvin
1,5 st  lagerblad
0,5 tsk  svartpeppar
1,5 tsk  timjan
0,5 tsk  rosmarin
2 st  vitlöksklyftor
0,25 st  citron, skalet
10 st  schalottenlök
300 gram  champinjoner
3 msk  vetemjöl
1 dl  vatten
  persiljestjälkar plus persilja att garnera med


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.