Europeisk Sushi

Recept av maxsu

Recept: Europeisk Sushi

INGREDIENSER

portioner/st.
Ris
250 gram  sushiris
2 msk  risvinäger
2 msk  socker
Fyllning
300 gram  valfri svamp
3 msk  olivolja
1 nypa  salt
1 nypa  peppar
1 kruka  gräslök
Dijonmajonäs
1 dl  äkta majonäs
1 tsk  dijonsenap
Att rulla in allt med
12 st  skivor lufttorkad skinka
Betyg: Bli först med att betygsätta Europeisk Sushi!

Europa möter Asien! Italien möter Japan! Utsökta nigiri rullar med lufttorkad skinka kring ris med svamp, gräslök och dijonmajonäs. Hämtat från www.matarkarlek.blogg.se

Typ: Förrätt
Kök: Östeuropa
Tillagning: Övrig
Total tid: 60 min.
Etiketter: Sushi, förrätt, vardagslyx, festmat, bjudmat, nyårsmat, plockmat, aptitretare, japanskt, fusionmat, nigiri

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. 2. Blanda risvinäger och socker tills det löser upp sig, och blanda sedan försiktigt ner det i riset.
  3. 3. Rensa och stek svampen i olivoljan tills den fått färg och blivit mjuk, krydda med salt och peppar. Låt svampen svalna lite medan du lägger ut skinkan omlott på bakplåtspapper.
  4. 4. Lägg på cirka ½ cm ris, klicka på en smal sträng med dijonmajonnäs följt av svamp och gräslöksstrån. Rulla försiktigt ihop och lägg in i kylen cirka 10-20 min innan servering.
  5. 5. Skär i 1½ cm tjocka bitar och servera på ett fat, gärna med några gräslöksstrån som garnering. Doppa gärna i en liten skål med soja och wasabi för den som gillar lite starkare mat. Bon appetit!
  6. 6. För mer spännande recept: www.matarkarlek.blogg.se

Serveringsförslag: Wasabi, kikkoman soja

Dryckestips: Rödvin, cider, vatten

Skapat 2011-12-18 av maxsu, 645 visningar, 6 utskrifter. Källa: www.matarkarlek.blogg.se

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  sushiris
2 msk  risvinäger
2 msk  socker
300 gram  valfri svamp
3 msk  olivolja
1 nypa  salt
1 nypa  peppar
1 kruka  gräslök
1 dl  äkta majonäs
1 tsk  dijonsenap
12 st  skivor lufttorkad skinka


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.