Epigram

Recept av Sture Wahlsten

Recept: Epigram

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  tunnbringa av kalv eller lamm, benfri. Två skivor.
1 st  gul lök
2 st  morot
2,5 liter  vatten
2,5 tsk  salt
1 st  ägg
1 dl  vetemjöl
2 dl  ströbröd eller panko
Betyg: Bli först med att betygsätta Epigram!

En god kötträtt som består avtunnbringa som kokats, pressats och dubbelpanerats. Man behöver ett kallt utrymme där en långpanna kan ställas in.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 30 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 60 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Dag ett. Lägg köttet i en rymlig kastrull, slå på vatten så att det täcker. Koka upp. Tag upp köttet, slå bort kokvattnet och rengör kastrullen. Lägg i lök och morötter skuret i bitar. Lägg i köttet, slå på 2,5 liter vatten och 2,5 teskedar salt. koka upp, sänk värmen och låt småkoka 3-4 timmar. Tag upp köttet och tag bort de tjocka bindvävshinnorna.Lägg skivorna (2 st) på varandra mellan två skärbrädor av plast i en långpanna. Lägg på en rejäl tyngd och ställ kallt till nästa dag.
  2. 2. Reducera buljongen till ungefär en tredjedel. Den är god till såsen.
  3. 3. Dag två. Skär köttet i rektangel- eller triangelformade bitar. Vänd dem i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek köttbitarna gyllenbruna på båda sidor och servera.

Skapat 2012-03-26 av Sture Wahlsten, 185 visningar, 0 utskrifter. Källa: Jan Hedh och Thomas Drejing i Mat och Vänner

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  tunnbringa av kalv eller lamm, benfri. Två skivor.
1 st  gul lök
2 st  morot
2,5 liter  vatten
2,5 tsk  salt
1 st  ägg
1 dl  vetemjöl
2 dl  ströbröd eller panko


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.