Enkel hummersås

Recept av gudrun

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Enkel hummersås!

Hummersås görs vanligen på avkok från hummerskal.Här är en god,förenklad variant som görs med hjälp av en kraftig fiskbuljong och hummerfond.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör fiskbuljongen på två buljongtärningar men använd samma mängd vätska som rekommenderas till en tärning.Smält smöret i en kastrull.Rör ner mjölet.Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i ca.10 min
  2. 2. Rör om då och då så att såsen inte bränner vid. Salta och peppra efter smak.Sila såsen.
  3. 3. TIPS!GLUTENFRI:Red med lite maizenamjöl utrört i lite vatten.Uteslut då smör och vetemjöl.Om man vill förhöja smaken kan man i stället röra ner en klick smör efteråt.

Skapat 2007-11-22 av gudrun, 4259 visningar, 14 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 msk  smör eller margarin
1 msk  vetemjöl
1 dl  kraftig fiskbuljong
1 dl  torrt vitt vin
1 dl  grädde
1 msk  finhackad gul lök
1 st  vitlöksklyfta i skivor
1 msk  hummerfond


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.