Enkel gulasch

Recept av Tant Eva

Recept: Enkel gulasch

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  köttfärs
2 msk  matfett
1 tsk  salt
3 tsk  lökpulver
2 tsk  paprikapulver
3 msk  tomatpuré
1,5 dl  vatten
1 msk  dijonsenap
1 msk  soja
  svartpeppar
Betyg: 3.0/5 (3 röster, 0 kommentarer)

En förenklad version med köttfärs. Enkel snabb vardagsmat men mumsigt god ändå. Detta är en lite förändrar version av ett recept från Vår Kokbok från Prisma.

Typ: Huvudrätt
Kök: Östeuropa
Tillagning: Stekt
Etiketter: billigt, snabbt, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Stek färsen grynig i matfettet.
  2. 2. Tillsätt salt, lökpulver, paprikapulver, tomatpuré och vatten. Koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
  3. 3. Smaka av med senap, soja och peppar.
  4. 4. Servera med kokt ris och en grönsallad.
  5. 5. Den som har barn som tillåter lök i matlagningen kan byta ut lökpulvret mot hackad lök.

Dryckestips: vatten

Skapat 2009-05-15 av Tant Eva, 3797 visningar, 43 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  köttfärs
2 msk  matfett
1 tsk  salt
3 tsk  lökpulver
2 tsk  paprikapulver
3 msk  tomatpuré
1,5 dl  vatten
1 msk  dijonsenap
1 msk  soja
  svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.