Drottningsylt

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Drottningsylt

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  hallon
300 gram  blåbär
400 gram  Syltsocker med pektin
1 krm  natriumbensoat
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Drottningsylt gjord på syltsocker. Perfekta sylten till bla pannkakor, våfflor m.m.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg hallon och blåbär i en rostfri kastrull. Mosa bären lätt med en potatistöt. Tillsätt syltsocker och rör om.
  2. 2. Låt massan koka upp under omrörning. Koka kraftigt i 2 minuter. Ta ev bort skum och låt sylten svalna i 15 minuter. Rör natriumbensonat med lite av sylten och rör ner det i sylten.
  3. 3. Häll upp sylten på rena varma glasburkar. Sätt på lock och ställ burkarna upp och ner tills de svalnat. Förvara sylten mörkt och svalt.

Skapat 2009-06-24 av Catarina Algotsson, 8185 visningar, 39 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  hallon
300 gram  blåbär
400 gram  Syltsocker med pektin
1 krm  natriumbensoat


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.