Dinkelbullar

Recept av Maja

Recept: Dinkelbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
0,75 paket  jäst
1 tsk  kummin
1 tsk  anis
50 gram  smör
2 msk  honung
3 dl  kallt vatten
1 dl  surdeg av vete - mitt tillägg
1 dl  solrosfrön
1 dl  pumpafrön
1 dl  dinkel fullkorns mjöl
1 dl  grahamsmjöl
2 dl  siktat dinlkel/spelt mjöl
4 dl  vetemjöl special
1 st  ägg till pensling
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Saftiga frukostbröd med tuggmotstånd.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rosta solros- och pumpafrön i en torr panna.
  2. 2. Smula jästen i en degbunke. Koka upp smöret med de krossade kryddorna och honung. Smakerna kommer fram bättre.
  3. 3. Kyl ner smöret med kallt vatten (degspadet) innan det hälls ihop med jästen. Tillsätt saltet. I receptet ingår många mjölsorter. Har du inte alla ta vad du har.
  4. 4. Tillsätt de rostade fröna och mjölsorterna. Sist tillsätts vetemjöl special. Tillsätt inte allt mjöl på en gång. Behovet varierar.
  5. 5. Jag tillsätter också surdeg och behöver ev. lite mer mjöl beroende på surdegens konsistens. Den lilla mängden surdeg gör inte att brödet smakar surt, men får en bra konsistens.
  6. 6. Arbeta degen smidig - så att den släpper degbunkens kanter. Arbeta degen länge - 20 min för hand och 10 min i maskin.
  7. 7. Jäs under bakduk till dubbel storlek i rumstemperatur.
  8. 8. Häll ut degen på bakbord. Forma till 14 bullar. Jäs på plåt under bakduk i ca en timma.
  9. 9. Pensla med ägg. Strö över orostade pumpa- och solrosfrön samt flingsalt. Grädda i 225 grader (200 grader varmluftsugn) i ca 10 min.
  10. 10. Låt svalna på galler.

Skapat 2008-01-10 av Maja, 7630 visningar, 71 utskrifter. Källa: Leila bakar TV4

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,75 paket  jäst
1 tsk  kummin
1 tsk  anis
50 gram  smör
2 msk  honung
3 dl  kallt vatten
1 dl  surdeg av vete - mitt tillägg
1 dl  solrosfrön
1 dl  pumpafrön
1 dl  dinkel fullkorns mjöl
1 dl  grahamsmjöl
2 dl  siktat dinlkel/spelt mjöl
4 dl  vetemjöl special
1 st  ägg till pensling


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.