Dinkelbullar med basilika och 1878

Recept av Falbygdens

Recept: Dinkelbullar med basilika och 1878

INGREDIENSER

portioner/st.
Deg
0,5 paket  jäst
3 dl  lättfil
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
7 dl  dinkelmjöl, fullkorn
Fyllning
100 gram  1878 Präst, extra stark
1 msk  olivolja
0,5 kruka  basilika
Betyg: Bli först med att betygsätta Dinkelbullar med basilika och 1878!

Små bullar av fullkornsdinkel och lagrad prästost.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 60 min.
Tillagningstid: 20 min.
Total tid: 80 min.
Etiketter: dinkelbullar, bröd, tilbehör, prästost

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Vär filen så den är ljummen och häll över jästen. Tillsätt olja och salt. Rör tills jästen löst upp sig.
  2. 2. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca 1 timma.
  3. 3. Finriv osten och finhacka basilikan, eller hacka allt i en matberedare.
  4. 4. Kavla ut degen till två tunna rektanglar. Bred på ostfyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär ca 2-3 cm breda bitar och ställ dem på en plåt med bakpapper. Jäs ca 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. 5. Pensla bullarna med äggvita och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter eller tills bullarna fått färg.

Skapat 2012-05-06 av Falbygdens, 174 visningar, 1 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 paket  jäst
3 dl  lättfil
2 msk  olivolja
1 tsk  salt
7 dl  dinkelmjöl, fullkorn
100 gram  1878 Präst, extra stark
1 msk  olivolja
0,5 kruka  basilika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.