Det oknådade matbrödet

Recept av gudrun

Recept: Det oknådade matbrödet

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
1 tsk  salt
1 msk  honung
4 dl  ljummet vatten
8 dl  vetemjöl special
1 dl  solrosfrön
1 tsk  stött fänkål eventuellt
Betyg: 4.6/5 (6 röster, 5 kommentarer)

Enklare brödbak får man leta efter och brödet är jättegott.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: lättbakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en degbunke.Tillsätt salt,honung och vatten.Rör tills jästen löst sig.Häll i mjöl,solrosfrön och fänkål.Rör ihop degen med en trägaffel och lägg en handduk över degen.
  2. 2. Jäs degen på dragfri plats i 1-2 timmar
  3. 3. Häll ut degen direkt på plåt med bakplåtspapper.Degen ska som sagt inte knådas alls.Värm ugnen till 250 grader och jäs bara degen under tiden som ugnen värms.
  4. 4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 5 min,sänk värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 30-35 min.Låt det färdiga brödet svalna på ett galler,luftigt täckt med en handduk.

Skapat 2007-11-02 av gudrun, 5355 visningar, 153 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
1 tsk  salt
1 msk  honung
4 dl  ljummet vatten
8 dl  vetemjöl special
1 dl  solrosfrön
1 tsk  stött fänkål eventuellt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.