Deg för piroger

Recept av Katya73

Recept: Deg för piroger

INGREDIENSER

portioner/st.
600 gram  mjöl
2 dl  mjölk
20 gram  jäst
2 st  ägg
50 gram  smör
4 msk  socker
1 tsk  salt
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Enkel, men god recept för pirogdeg

Typ: Paj
Kök: Östeuropa
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 60 min.
Tillagningstid: 10 min.
Total tid: 120 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lös i det varma mjölket jäst, ägg, socker och salt.
  2. 2. Blanda i mjölet. På slutet tillsätt smält smör.
  3. 3. Låt stå 30 min och tryck ner deget. Låt stå 30 min till.
  4. 4. Nu är det bara att göra pirogi! med köttfärs eller ris och ägg eller äpplen eller vitkål - det som man tycker bäst om eller det som finns i kylen!

Skapat 2011-09-10 av Katya73, 1973 visningar, 68 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  mjöl
2 dl  mjölk
20 gram  jäst
2 st  ägg
50 gram  smör
4 msk  socker
1 tsk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.