Dansk sillåda

Recept av GOE

Recept: Dansk sillåda

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

God lunchrätt på söndag. Att laga den här rätten snabbt förutsätter att du har kokt potatis och kokta ägg i kylen. Lätt som en plätt sen.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: matjessill, sill, lättlagat, snabbt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen och lägg den i en smord ugnssäker form eller portionsformar. Lägg den avrunna sillen ovanpå.
  2. 2. Skala och hacka äggen och blanda dem med dillen. Lägg blandningen ovanpå sillen.
  3. 3. Häll på grädden, klicka över smöret och strö ev på ströbröd. Grädda ca 20 minuter och servera med rårivna morötter och en hårdbrömacka.

Skapat 2009-09-06 av GOE, 2310 visningar, 50 utskrifter. Källa: HJ 1998

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 st  8-10 kokta potatisar
2 burkar  matjessill
4 st  hårdkokta ägg
2 msk  hackad dill (djupfryst går bra)
2 dl  grädde
2 msk  smör
  ev 1 msk ströbröd


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.