Chokladtryffeltårta! (uppdaterad)

Recept av smulanskök

Recept: Chokladtryffeltårta! (uppdaterad)

INGREDIENSER

portioner/st.
Kakbotten
150 gram  smör eller margarin
1 dl  vetemjöl
150 gram  mörk choklad
5 msk  kakao
1 dl  strösocker
3 st  ägg
1 nypa  salt
Tryffel!
1 dl  vispgrädde
150 gram  ljus choklad
3 msk  honung
Glasyr!
3 dl  vispgrädde
100 gram  mörk choklad
2 tsk  vanillinsocker
1 msk  honung
1 msk  smält smör
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 16 kommentarer)

En ljuvligt len men mastig chokladskapelse, smälter som smör i munnen, men man bör vara chokladälskare för att uppskatta den! Blir en normalstor rund tårta.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Förberedelser: 60 min.
Tillagningstid: 60 min.
Total tid: 120 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med tryffeln. Hacka chokladen. Häll i grädde & honung och koka upp det, tillsätt chokladen. Vispa tills chokladen smält och allt blandats ordentligt. Ställ kastrullen åt sidan.
  2. 2. Nu till "kaksmeten". Hacka chockladen. Smält smöret och tillsätt chokladen i kastrullen. Ta kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och salt. Blanda noga. Tillsätt sedan äggen, ett i taget, och till sist mjölet. Häll 2/3 av kaksmeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen, ca 12-14 min (den ska vara fast, inte kletig).
  3. 3. Ta sedan ut plåten och häll tryffeln över kakan, nagga lite med en gaffel eller liknande så att tryffeln kommer "ner" lite i kakan. Häll resterande (1/3) av smeten över tryffeln och ställ in plåten i MITTEN av ugnen igen, men med ÖVERVÄRME denna gång (finns på alla ugnars "på/av- vred" , i ca 12 min, tills det stelnat något, men den ska vara lite kladdig, men INTE smetig.
  4. 4. När kakan är färdig ska den gärna stå kallt över natten, men har man bråttom går det bra att bara kyla den, den bör vara helt genomkall. Nu till glasyren! Koka upp vispgrädde, smör och honung. Ställ åt sidan, vispa ner den hackade chokladen och vanljsockret tills det blir en jämn smet. Låt den kallna några minuter, och bred den sedan över den färdiga kakan! Servera gärna med en klick vaniljgrädde och dekorera med några björnbär till varje bit!

Serveringsförslag: vispad vaniljgrädde

Dryckestips: mjölk, kaffe,

Skapat 2011-04-17 av smulanskök, 7657 visningar, 252 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör eller margarin
1 dl  vetemjöl
150 gram  mörk choklad
5 msk  kakao
1 dl  strösocker
3 st  ägg
1 nypa  salt
1 dl  vispgrädde
150 gram  ljus choklad
3 msk  honung
3 dl  vispgrädde
100 gram  mörk choklad
2 tsk  vanillinsocker
1 msk  honung
1 msk  smält smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.