Chokladrulltårta med apelsinmascarpone

Recept av Bighappy

Recept: Chokladrulltårta med apelsinmascarpone

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  ägg
1,5 dl  strösocker
1 dl  potatismjöl
2 msk  kakao
1,5 tsk  bakpulver
1 msk  vispgrädde
0,5 dl  strösocker
50 gram  rostad flagad mandel
Fyllning
1,5 dl  lemon curd
1 st  apelsin, rivet skal
3 msk  pressad apelsin
1 burk  mascarponeost (250 g)
Betyg: Bli först med att betygsätta Chokladrulltårta med apelsinmascarpone!

Med både lemon curd och mascarponeost som bas blir fyllningen i denna rulltårta en krämig dröm. Blir ca 20 skivor

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Enkelt, fika, småkakor, kakor, mjuka kakor

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt, ca 4 minuter.
  2. 2. Blanda potatismjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggvispet. Tillsätt grädden och rör till en jämn smet.
  3. 3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. 4. Strö socker och rostad flagad mandel i ett jämnt lager på ett nytt bakplåtspapper. Vänd upp den varma kakan på det sockrade papperet och dra av papperet som kakan gräddats på. Lägg en ren kökshandduk över kakan och låt den kallna.
  5. 5. Blanda lemon curd, apelsinskal och apelsinsaft. Bre curden på kakan. Bre mascarponeosten ovanpå.
  6. 6. Rulla ihop kakan med hjälp av papperet. Vrid ihop ändarna så att rullen ligger tätt i papperet. Låt tårtan vila i rumstemperatur ca 1 timme innan den skärs i skivor och serveras.

Dryckestips: Kaffe,saft,läsk,thé

Skapat 2011-02-26 av Bighappy, 2266 visningar, 150 utskrifter. Källa: Boken: Allt om det goda, Citrus

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
1,5 dl  strösocker
1 dl  potatismjöl
2 msk  kakao
1,5 tsk  bakpulver
1 msk  vispgrädde
0,5 dl  strösocker
50 gram  rostad flagad mandel
1,5 dl  lemon curd
1 st  apelsin, rivet skal
3 msk  pressad apelsin
1 burk  mascarponeost (250 g)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.