Chokladbiskvier

Recept av elisa-beth stendahl

Recept: Chokladbiskvier

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  sötmandel
3,5 dl  florsocker
2 st  äggvitor
100 gram  smör
1,5 dl  florsocker
1 st  äggula
2 msk  cacao
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 4 kommentarer)

en klassisk variant

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda den malda mandeln med florsockret och äggvitorna. Klicka med en tesked ut kakorna på bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i 200 grader varm ugn i mitten av ugnen. Låt kakorna kallna.
  2. 2. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen(smör, florsocker, äggula samt kakao. Bred på undersidan av kakorna så det blir en liten topp.
  3. 3. Doppa i smält choklad. Gärna Odense mellan 50-70% cacao. Rör ner en matsked mjukt smör i chokladen innan Du doppar.
  4. 4. Du kan även smaksätta smörkrämen med mörk rom (max ½ dl), päronkonjak, kaffe (frystorkat) eller arraksessens.

Skapat 2009-01-10 av elisa-beth stendahl, 10933 visningar, 182 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  sötmandel
3,5 dl  florsocker
2 st  äggvitor
100 gram  smör
1,5 dl  florsocker
1 st  äggula
2 msk  cacao


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.