Fyllda Chokladhjärtan

Recept av jejjaj

Recept: Fyllda Chokladhjärtan

INGREDIENSER

portioner/st.
125 gram  smör,rumsvarmt
1 dl  florsocker
2,75 dl  vetemjöl
1 msk  kakao
1 st  äggula
fyllning
100 gram  mjölkchoklad
0,5 dl  vispgrädde
25 gram  smör
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Små goda mumsbitar.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Total tid: 90 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa smör och florsocker riktigt krämigt. tillsätt mjöl och kakao. Tillsätt äggulan och arbeta ihop degen.
  2. 2. Låt degen vila inlindad i plastfolie ca 1 timme i kylskåp.
  3. 3. Sätt ugnen på 200 grader. kavla ut degen på mjölat bakbord. Ta ut små hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått.
  4. 4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper, grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. låt kakorna kallna.
  5. 5. FYLLNING: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med grädden och smöret. Rör ihop till en slät kräm. låt krämen svalna så den tjocknar.
  6. 6. Bre krämen på en kaka och sätt ihop med en annan. förvara kakorna svalt.

Serveringsförslag: Som dom är eller med glass

Dryckestips: kaffe, mjölk eller saft

Skapat 2012-02-25 av jejjaj, 734 visningar, 18 utskrifter. Källa: Tidningen hembakat

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

125 gram  smör,rumsvarmt
1 dl  florsocker
2,75 dl  vetemjöl
1 msk  kakao
1 st  äggula
100 gram  mjölkchoklad
0,5 dl  vispgrädde
25 gram  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.