Chokladdoppade nötbågar

Recept av Bighappy

Recept: Chokladdoppade nötbågar

INGREDIENSER

portioner/st.
4 dl  malda hasselnötter
2 dl  strösocker
4 st  äggvitor
Garnering
75 gram  smält mörk blockchoklad
Betyg: 4.7/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Glutenfria kakor.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Småkakor, kakor

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Blanda malda nötter och socker i en skål. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nötblandningen i äggvitan och arbeta ihop till en deg.
  3. 3. Sockra bakbordet lätt och rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i ca 6 cm långa bitar, lägg på bakpappersklädd plåt och forma till hästskor.
  4. 4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.
  5. 5. Doppa ändarna i den smälta chokladen. Låt stelna innan kakorna läggs i burk.

Dryckestips: Kaffe, saft, läsk

Skapat 2008-07-27 av Bighappy, 4801 visningar, 98 utskrifter. Källa: Hemmets veckotidning 33/07

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 dl  malda hasselnötter
2 dl  strösocker
4 st  äggvitor
75 gram  smält mörk blockchoklad


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.