Chokladbiskvier

Recept av Anneli

Recept: Chokladbiskvier

INGREDIENSER

portioner/st.
Botten:
275 gram  mandelmassa
1,5 dl  strösocker
2 st  äggvitor
Fyllning: se även mina variationer längst ner
250 gram  smör
2 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
2 st  äggulor
3 msk  rom, konjak eller några droppar konjaksrom
Garnering:
150 gram  blockchoklad, mörk
20 gram  kokosfett
Betyg: 4.0/5 (14 röster, 9 kommentarer)

Chokladbiskvi med mina olika smaker och variationer. En variation kan även göras både mjölkfri och glutenfri.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: choklad, biskvi, glutenfri, mjölkfri, kaka, baka, bakverk, beskvi, mandel, blockchoklad

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. BOTTEN: Finfördela mandelmassan i en matberedare eller som jag riv den med ett rivjärn.
  2. 2. Blanda den med socker och äggvitor.
  3. 3. Vispa allt till en pösig smet.
  4. 4. Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor, ca 4 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Jag brukar ta 2 tsk (små),1 msk (lagom) eller 1.5 msk (större) till varje klick, då blir alla nästan lika stora.
  5. 5. Låt den stå på plåten i ca. 30 minuter i rumstemperatur, så att ytan stelnar lite, då flyter de inte ut så mycket.
  6. 6. Grädda bottnarna i ugnen i 175 grader i ca. 12-20 tills de börjar få färg.
  7. 7. Låt dem kallna på plåten. Lossa dem.
  8. 8. FYLLNING: Rör smöret, florsocker och vaniljsockret till en pösig smet.
  9. 9. Tillsätt äggulorna , ett i taget under omrörelse.
  10. 10. Smaksätt smörkrämen med rom, konjak eller några droppar konjaksrom (eller som jag 1,5 msk marsanpulver).
  11. 11. Bred smörkrämen på den kalla kakans undersida. Forma krämen med en bordskniv så att den får en mjuk rundning.
  12. 12. Ställ kakorna ca. 30 minuter i kylen eller 15 minuter i frysen så att de blir riktigt kalla. (chokladen fastnar då lättare).
  13. 13. Garnering: Smält blockchokladen och kokosfett (går bra utan) i vattenbad. (Akta så att inte vattenångan kommer i kontakt med chokladen , den blir grynig.)
  14. 14. Doppa krämsidan på kakorna i chokladen 2 gånger (brukar räcka med 1 gång). Låt chokladen stelna mellan varje doppning. Om smörkrämen smälter så kan chokladen vara för varm.
  15. 15. Förvara biskvierna svalt men hellst inte i kylskåpet eftersom chokladen då kan få en matt yta. De går utmärkta att frysa. Hållbarheten då är ca. 3 månader.
  16. 16. VARIATIONER: Jag brukar byta ut rom/konjak mot 1.5 msk (1 brev) marsanpulver för kokning. Smörkrämen kan även varieras med att smaksättas med...
  17. 17. Grön färg: päronessens + grön karamellfärg. Doppa i vit blockchoklad. Rosa färg: Använd florsocker med jordgubbssmak, doppa i vit choklad.
  18. 18. Smörkrämen kan också smaksättas med apelsinmarmelad, apelsin och choklad , fin kombination.
  19. 19. BLOCKCHOKLAD: Använd ljus, mörk, vit eller någon med smak ex. kola.
  20. 20. MJÖLKFRI OCH GLUTENFRI: Botten är både mjölk och glutenfri. Smörkrämen : Använd mjölkfritt margarin. Om du smaksätter med marsanpulver, läs på förpackningen, vissa innehåller mjölkpulver. Jag rekomenderar Ekströms marsansås kokbara.
  21. 21. Garneringen: Choklad innehåller mjölkpulver därför använder jag mej av en florsockerglasyr, florsocker, kakao, lite vatten, rör om och pensla på, ser ut som choklad.
  22. 22. HELT UTAN CHOKLAD ELLER KAKAO: Lägg ihop bottnarna 2 och 2 med smörkräm mellan.

Dryckestips: Kaffe

Skapat 2007-11-07 av Anneli, 24688 visningar, 335 utskrifter. Källa: Hembakat

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

275 gram  mandelmassa
1,5 dl  strösocker
2 st  äggvitor
250 gram  smör
2 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
2 st  äggulor
3 msk  rom, konjak eller några droppar konjaksrom
150 gram  blockchoklad, mörk
20 gram  kokosfett


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.