Chokladbakelser, varma

Recept av Anel-Nevs

Recept: Chokladbakelser, varma

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  ägg
1 dl  strösocker
100 gram  smör
0,25 dl  mjölk
1 dl  vetemjöl
0,5 dl  äkta kakao
6 st  Mozartkulor el. tryffelkulor
Betyg: Bli först med att betygsätta Chokladbakelser, varma!

Goda bakelser, som serveras med Ananassalsa och vaniljglass. Tillredningen sker både i frys och ugn. Silikonformar är enklast att baka dem i. Kan förberedas dagen innan.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: nyår, fest, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör samman äggen med socker. Det ska INTE bli luftigt! Smält smöret och blanda med den kalla mjölken. Sikta vetemjöl och kakao över äggröran. Tillsätt smörmjölken och blanda samman allt. Fyll smeten i silikonformar/muffinsformar. Toppa med en Mozartkula i mitten av varje form. Frys in formarna.
  2. 2. [recept ananassalsa] blandas. Se separat recept. Strax före servering: Sätt ugnen på 225 grader (varmluftsugn 200 grader). Grädda ca 10-15 min. Man ser att den är färdig, när den precis börjar spricka överst. Bakelsen ska vara ogräddad i mitten.Lägg upp en bakelse(uppochnedvänd) samt ananassalsan och en sked vaniljglass på varje desserttallrik.

Skapat 2012-01-02 av Anel-Nevs, 418 visningar, 7 utskrifter. Källa: Leilas söta jul i TV

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  ägg
1 dl  strösocker
100 gram  smör
0,25 dl  mjölk
1 dl  vetemjöl
0,5 dl  äkta kakao
6 st  Mozartkulor el. tryffelkulor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.