Choklad-pannacotta

Recept av Sizel

Recept: Choklad-pannacotta

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  vispgrädde
100 gram  Choklad 60%
0,75 st  gelatinblad
250 gram  Hallon, frysta/tinade
 
Betyg: 5.0/5 (5 röster, 4 kommentarer)

Chokladpannacotta med ca. 30g kolhydrater per portion, inklusive hallonsås.

Typ: Dessert
Kök: Italien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 120 min.
Total tid: 20 min.
Etiketter: Lättlagat, LCHF, billigt, choklad

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca. 5min.
  2. 2. Hacka chokladen i små bitar, lägg dessa i en bunke.
  3. 3. Koka upp grädden, ta sedan av från värmen. Häll därefter grädden över chokladen, och rör runt blandningen tills smeten är slät.
  4. 4. Ta upp det mjuka gelatinet ur vattnet. Lägg ner det i chokladsmeten, rör runt tills gelatinet löst upp sig.
  5. 5. Häll upp chokladpannacottan i två portionsglas/ formar. Ställ kallt i minst 2 timmar, så den stelnar.
  6. 6. Inför serveringen, toppa pannacottan med lite vispad grädde, och hallonsås som görs genom att pressa tinade eller färska hallon genom en finmaskig sil.

Serveringsförslag: Hallonsås, grädde

Dryckestips: Kaffe, té

Skapat 2012-01-10 av Sizel, 4696 visningar, 249 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  vispgrädde
100 gram  Choklad 60%
0,75 st  gelatinblad
250 gram  Hallon, frysta/tinade
 


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.