Choklad- och kaffesufflé

Recept av RebeckaJansson

Recept: Choklad- och kaffesufflé

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Choklad- och kaffesufflé!

Gillar man kaffe så är detta en bra dessert, men måste serveras direkt!!!

Typ: Dessert
Kök: Frankrike
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 30 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smöra och sockra 4 ungssäkra portionsformar som rymmer ca 1 3/4 dl.
  2. 2. Hetta försiktigt upp grädden i en kastrull och rör sedan ner kaffepulvret tills det har lösts upp helt. Rör sen ner Kahlua om du ska ha det i.
  3. 3. Fördela blandningen i formarna.
  4. 4. Vispa upp äggvitorna till mjukt skum i en absolut ren skål och vispa sedan ner sockret, lite i taget, tills skummet är styvt.
  5. 5. Rör ihop äggulorna och chokladen i en annan skål och rör sedan ner lite av äggviteskummet.
  6. 6. Vänd ner resten av äggviteskummet, lite i taget!
  7. 7. Fördela smeten i formarna.
  8. 8. Grädda dom i 190* i 15 minuter eller tills suffléerna precis har stelnat.
  9. 9. Pudra över kakaopulver och servera genast med t.ex. vaniljglass och goda chokladkex.

Serveringsförslag: vaniljglass, chokladkex

Skapat 2012-07-07 av RebeckaJansson, 186 visningar, 1 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6 msk  vispgrädde
2 tsk  kaffepulver, snabbkaffe
2 msk  Kahlua, valfritt
3 st  äggulor
4 st  äggvitor
2 msk  strösocker, plus extra till formarna
150 gram  smält, avsvalnad mörk choklad
  kakaopulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.