Choklad-kola bakelser

Recept av Kurisutina

Recept: Choklad-kola bakelser

INGREDIENSER

portioner/st.
125 gram  smör
125 gram  choklad
35 gram  agavesirap
60 gram  Mandelmjöl
60 gram  vetemjöl
3 st  ägg
80 gram  gräddkola i småbitar
Garnering:
  vispgrädde
  färska jordgubbar
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Goda och lagom stora. Det är sällan man använder av dessa gammla småformar tyvärr.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175-180 grader. Smält smör och lägg i chokladen i småbitar och rör så att chokladen smälter helt. Tillsätt agavesirap, mandelmjöl och vetemjöl. Rör väl. Dela äggen och tillsätt äggulorna samt vispa vitorna för sig till hård skum och vänd den försiktigt i. Rör i sist gräddkolan i småbitar.
  2. 2. Pensla små kakformar med margarin och häll smeten i . Grädda i 175-180 grader ca 15-20 minuter. Låt svalna och dekorera med vispad grädde och färska jordgubbar.

Skapat 2011-05-29 av Kurisutina, 1272 visningar, 10 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

125 gram  smör
125 gram  choklad
35 gram  agavesirap
60 gram  Mandelmjöl
60 gram  vetemjöl
3 st  ägg
80 gram  gräddkola i småbitar
  vispgrädde
  färska jordgubbar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.