Choklad- och getostganache med portvinskokt fruktkompott

Recept av Maja

Recept: Choklad- och getostganache med portvinskokt fruktkompott

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Choklad- och getostganache med portvinskokt fruktkompott!

Choklad med hög kakaohalt är nyttigt "gudaspis" har jag läst i publicerade studier i medicinska tidskrifter. Choklad med hög kakaohalt och getost är spännande och jag försäkrar det smakar inte ullkofta. Frys den i små bitar och njut då och då.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Finhacka chokladen och lägg i en skål med honungen. Blötlägg gelatinbladet.
  2. 2. Koka upp grädde och getost i en kastrull. Rör om så att ostbiten smälter och vätskan blir slät. Krama ur gelatinbladet och tillsätt och rör om. Ta bort från värmen.
  3. 3. Häll grädd/ostblandningen över chokladhacket och rör till en jämn smet. Lägg plastfilm i en form och häll blandningen i formen.
  4. 4. Låt stelna några timmar i kylskåp. Skär granachen i små bitar. Jag skar 14 st lite mindre bitar. Servera med frukttärningar och enligt ICA:s recept även citronkräm av crème friche. Jag hoppade över det.
  5. 5. Fruktkompott: Skär frukten i små tärningar. Häll portvin eller vitt vin i en kastrull. Tillsätt vaniljstången.
  6. 6. Jag börjar först med de torkade tranbär och låter koka i ett par minuter. Därefter mango och sist päron. Jag vill inte att frukten ska koka mosig.
  7. 7. När vinet nästan kokat in tar jag bort kastrullen från värmen. Kyl. Servera kall eller lite ljummen. Gott även till vaniljglass.

Skapat 2008-03-23 av Maja, 1219 visningar, 4 utskrifter. Källa: ICA buffé mars 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  gelatinblad, blötlagda i kallt vatten
1,5 dl  grädde (jag använde matlagningsgrädde)
75 gram  getost krämig sort
200 gram  mörk choklad med hög kakaohalt
2 msk  honung (eller mindre)
2 dl  bland frukt i tärningar (jag hade päron, mango och torkade tranbär)
0,5 dl  vitt portvin, brukar använda vitt vin också
0,5 st  vaniljstång, uppskuren på längden


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.