Champinjon- och senapssås

Recept av GOE

Recept: Champinjon- och senapssås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Champinjon- och senapssås!

En vitlöksdoftande gräddsås med champinjoner som är mycket god till lövbiff eller älgbiff.

Typ: Sås
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Tillagningstid: 25 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka vitlöken. Dela svampen i kvartar och stek lite lätt i en klick smör.
  2. 2. Blanda ner vitlök och låt den fräsa med någon minut. Häll på vin, grädde, fond och senap och låt koka tills såsen tjocknar. Smaksätt med salt och peppar. Om du vill ha såsen tjockare kan du tillsätta ett par teskedar ljus maizenaredning.

Serveringsförslag: Lövbiff eller älgbiff, såsen, sallad och råstekt potatis.

Skapat 2010-12-07 av GOE, 2127 visningar, 52 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 st  vitlöksklyfta
100 gram  champinjoner, färska eller från burk
  smör till stekning
0,5 dl  vitt vin
3 dl  grädde
1 tsk  fransk senap, dijon
1 tsk  grönsaksfond


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.