Carins rabarberkaka

Recept av GOE

Recept: Carins rabarberkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
Deg:
6,5 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
1 tsk  vaniljsocker
2 dl  strösocker
200 gram  smör
1 st  ägg
Fyllning:
6 dl  rabarber, gärna mer ca 6-8 dl
1,5 dl  strösocker
  rivet skal av 1/2 citron
Betyg: 2.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Saftig och lättgjord efterrättskaka i rabarbertider.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ägg och smör. Finfördela till en grynig massa.
  2. 2. Lägg hälften av degen i en smord långpanna (25x35 cm).
  3. 3. Förväll rabarbern ca 2 min. Häll upp den i en sil att rinna av.
  4. 4. Fördela rabarbern över degmassan. Strö på sockret och det rivna citronskalet. Täck med resten av degen. Gräddas i ugn 30 min.

Serveringsförslag: Serveras med vaniljsås eller mjukrörd glass.

Skapat 2009-06-19 av GOE, 5078 visningar, 107 utskrifter. Källa: Min kollega Carin.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6,5 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
1 tsk  vaniljsocker
2 dl  strösocker
200 gram  smör
1 st  ägg
6 dl  rabarber, gärna mer ca 6-8 dl
1,5 dl  strösocker
  rivet skal av 1/2 citron


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.