Cannelloni med kassler och ricotta

Recept av GOE

Recept: Cannelloni med kassler och ricotta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.4/5 (7 röster, 6 kommentarer)

Enligt min man en av de godaste rätter han någonsin ätit.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Pasta

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka cannellonirören mjuka enligt paketets anvisning. Lägg i en skål med kallt vatten.
  2. 2. Gör ostsås och fyllning medan pastan kokar: Koka upp grädden i en kastrull, låt osten smälta under omrörning. Krydda med salt och peppar. Red med lite majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  3. 3. Skala och finhacka löken. Skär kasslern i små tärningar och fräs i lite smör i en stekpanna tillsammans med lök och spenat. Ta från plattan och blanda med ricotta. Fyll en spritspåse med blandningen.
  4. 4. Fördela tomatsåsen i en ugnsform. Fyll cannellonin med kasslerblandningen ooch lägg rören i formen.
  5. 5. Häll ostsåsen över pastan och ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Servera gärna med en sallad och en bit bröd.

Serveringsförslag: Sallad. Garnera med körsbärstomater och basilikablad.

Skapat 2010-12-18 av GOE, 11209 visningar, 1322 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

8 st  cannelloni, pastarör
0,5 st  gul lök
150 gram  kassler
  smör till stekning
100 gram  färsk eller fryst bladspenat
150 gram  ricotta eller ev philadelphiaost
5 dl  tomatsås (finns färdig, eller gör egen)
3 dl  grädde
2 dl  riven prästost
  salt och peppar
1 tsk  1-2 tsk majsstärkelse


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.